蕃薯片

 前幾天買了多款零食,其中一款是沒有反式脂肪,5安士價值$26.90的美國藍薯片Blue potato.印象中我應該未試過.

  

打開包裝,多事的我拿去磅一磅重,,真的是5安士,沒欺騙人呢.emotion

Picture

 

Picture

,可以吃了,,少少鹹的薯片,味道不錯,而其實它是蕃薯片,是吃得出蕃薯味,不過口感偏硬.但佐酒emotion也不錯呢.emotion

.

想起現在又想吃.emotion

34 thoughts on “蕃薯片

  1. 雲霞姬子 : 慧瑩:妳真是好愛吃呵!這黑黑的一片東西妳也可以放入口的!佩服呵!

    嘻嘻,雲霞姬子早上o黎喇.哈,可能係我部相機衰衰咁啦,其實包裝袋上係紫色,就似紫心蕃薯咁,咁既然買o左,咪要試吓囉.可能我唔識死o掛.

  2. 無聊嘅我想問:咁若果你磅完發覺唔夠秤, 又會點呢?  (皆因我冇諗到你會拎去磅下佢喇..)

  3. baubau : 無聊嘅我想問:咁若果你磅完發覺唔夠秤, 又會點呢?  (皆因我冇諗到你會拎去磅下佢喇..)

    哈,會扣晒印象分,同以後唔買囉.

  4. 堅毅忍者 :
    我也食過,味道不錯,但再淡味道d就更好。

    都已經覺得淡,唔太鹹了,堅毅忍者果然食得清淡.
    不過我一次過食唔晒成包,要留返下次食.

  5. 小靜 : 之前在超市見到都有興趣試,不過太貴了。你食完覺得值唔值?會唔會好熱氣?同薯片比會唔會健康些?

    小靜好阿Q呀!食薯片仲計乜慧瑩健康吖~~註:慧瑩=鬼

  6. 雷娃 :
    小靜好阿Q呀!食薯片仲計乜慧瑩健康吖~~
    註:慧瑩=鬼

    如果係健康,我就大條道理食;如果唔健康又想食,就詐唔知囉!係咁o架啦!

  7. 小靜 : 之前在超市見到都有興趣試,不過太貴了。你食完覺得值唔值?會唔會好熱氣?同薯片比會唔會健康些?雷娃 :小靜好阿Q呀!食薯片仲計乜慧瑩健康吖~~註:慧瑩=鬼小靜:如果係健康,我就大條道理食;如果唔健康又想食,就詐唔知囉!係咁o架啦!

    唔……咁又覺得佢漏過其他薯片,可能佢質感厚啲啦,至於健唔健康啊?咁快漏就自然會食少啲,一次過就唔會吸收咁多鹽份囉.(嘻!答o左好似冇答)

  8. 雷娃 : 小靜好阿Q呀!食薯片仲計乜慧瑩健康吖~~註:慧瑩=鬼

    作死你啊,雷娃.咁對我啲貴賓?想幫我趕客啊?(講笑啫,多謝你代我招呼我o既來賓.)

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s